Eet lekker.
Proef planten.
Plantaardig eten voor de nieuwsgierige thuiskok.

Over Plantproef

Hoi, ik ben Femke. Ik kook - en eet - graag. Vers, niet te ingewikkeld, maar wel lekker. Met Plantproef wil ik plantaardige gerechten voor iedereen toegankelijk maken.

Over mij

Na 8 jaar in loondienst als Data Scientist gewerkt te hebben begon ik aan een nieuw avontuur: Plantproef. Tijdens mijn laatste baan begon ik als hobby met een blog met veganistische recepten. De combinatie van web development, koken, fotograferen en schrijven vond ik zo leuk dat ik er inmiddels full-time mee bezig ben.

Koken is voor mij al heel lang vanzelfsprekend. Het duurde niet lang nadat ik uit huis was voordat ik pakjes en zakjes grotendeels in de ban deed. Om met verse ingrediënten te koken was niet alleen bijna net zo snel en makkelijk, maar ook veel lekkerder en gezonder. Met de plantaardige keuken ging er weer een heel nieuwe wereld voor me open: je kunt zo ontzettend lekker en veelzijdig eten zonder dierlijke producten te gebruiken.

Plantproef is ontstaan uit dat enthousiasme voor lekker, gezond en veelzijdig eten. Met verse, plantaardige, ingrediënten. Met een foodblog komen mijn hobbies en werkervaring samen. Naast koken, schrijven en fotograferen kan ik ook mijn technische ei kwijt met door de website zelf te ontwikkelen en lekker na te denken over datastructuren.

Wat vind je op Plantproef?

Koken

Eet lekker. Proef planten.

Ik geloof in koken met verse ingrediënten uit het seizoen. Dan zijn de groenten op hun best. Niet alleen zijn ze het lekkerst, ze zijn dan ook het gezondst. Alle recepten zijn gecategoriseerd op seizoen. De seizoenen zijn gebaseerd op wanneer de verse ingrediënten van Nederlandse bodem te koop zijn.

De recepten ↗️ zijn vooral eenvoudig en als het kan snel. Soms duren recepten wat langer, maar meestal omdat het een tijdje in de oven moet. Dan hoef je in principe alleen te wachten. Voor het overgrote deel van de recepten geldt ook: het komt allemaal niet zo nauw. Als dat wel zo is staat het erbij. Met een beetje meer van het een of het ander is je gerecht niet meteen mislukt.

Alle recepten op Plantproef zijn door mij bereid, op de foto gezet en opgegeten. Alles wat op de foto staat is gemaakt zoals het recept omschrijft en eetbaar. Over het algemeen is het meteen mijn lunch of ons avondeten.

Lezen

Lezen over eten

Eten is op meerdere vlakken interessant. Met koken zorgen combinaties van ingrediënten en bereidingswijzen voor een steeds weer ander resultaat. Maar ook de ingrediënten op zichzelf zijn al interessant.

Onder het subkopje lezen ↗️ vind je artikelen en blog-posts over eten. Deze bieden meer achtergrondinformatie over voeding. Hier lees je bijvoorbeeld meer over de herkomst en voedingsstoffen van ingrediënten.

Partners

Bol.com

Plantproef is affiliate partner van Bol.com ↗️. Dat betekent dat als je via één van de links op de website naar Bol.com gaat en daar iets koopt, ik daar mogelijk een kleine commissie voor krijg. Deze vergoeding zorgt ervoor dat ik aan Plantproef kan blijven werken.

KokenKoken

Coolblue

Voor al je keukenapparatuur is Plantproef affiliate partner van Coolblue ↗️.

Pop4Wine

Voor de heerlijkste wijn-spijscombinaties werkt Plantproef samen met Pop4Wine ↗️. bij Pop4Wine vind je de heerlijkste wijnen, ook vegan! En super om lekker lokaal samen te kunnen werken.

Pop4Wine logo

Ook samenwerken?

Neem contact ↗️ op!