
Gegrilde baby romaine sla
5min
10min
15min
Zolang baby romaine - ook wel bindsla of baby gem - in het seizoen is heb ik het graag in de koelkast liggen. Doordat het kleine kropjes zijn blijft het langer goed dan losse sla. De smaak is vrij neutraal waardoor het eigenlijk in alle salades wel past. Maar wist je dat baby romaine ook heel geschikt is om te grillen?
Door baby gem te grillen karamelliseert de buitenkant en krijgt het een lichte rooksmaak. De sla krijgt hierdoor een extra bittertje, maar lang niet zo bitter als bijvoorbeeld radicchio. De binnenkant blijft tegelijkertijd nog lekker rauw, fris en knapperig. Een heel lekkere combinatie. Dit recept voor gegrilde bindsla is een heerlijk bijgerecht dat verder eigenlijk niets nodig heeft.
Tips
- Lauwwarm het lekkerst, maar koud ook lekker
- In plaats van rode wijnazijn kun je ook appelciderazijn gebruiken
- Kan ook heel goed op de bbq
Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 kropjesbaby romaine het uiterste deel van het kontje afgesneden en eventueel lelijke buitenste bladeren verwijderd
- 2 elolijfolie
- 1 elrode wijnazijn
- 0.5 tloregano
- 0.5 tltijm
- peper en zout
Bereiding
Verhit een grillpan op middelhoog vuur
Snijd de kropjes baby romaine in de lengte doormidden
Meng de overige ingrediënten in een klein schaaltje. Besmeer de baby romaine rondom met de dressing
Bak de baby romaine ongeveer 2 minuten per kant
Serveer warm