Foto van gegrilde baby romaine sla op een bord

Gegrilde baby romaine sla

Bijgerecht | Salade
Gegrilde baby romaine is simpel en toch speciaal. De buitenkant gekaramelliseert en smaakt rokerig, terwijl de binnenkant lekker knapperig blijft
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Zolang baby romaine - ook wel bindsla of baby gem - in het seizoen is heb ik het graag in de koelkast liggen. Doordat het kleine kropjes zijn blijft het langer goed dan losse sla. De smaak is vrij neutraal waardoor het eigenlijk in alle salades wel past. Maar wist je dat baby romaine ook heel geschikt is om te grillen?

Door baby gem te grillen karamelliseert de buitenkant en krijgt het een lichte rooksmaak. De sla krijgt hierdoor een extra bittertje, maar lang niet zo bitter als bijvoorbeeld radicchio. De binnenkant blijft tegelijkertijd nog lekker rauw, fris en knapperig. Een heel lekkere combinatie. Dit recept voor gegrilde bindsla is een heerlijk bijgerecht dat verder eigenlijk niets nodig heeft.

Tips

  • Lauwwarm het lekkerst, maar koud ook lekker
  • In plaats van rode wijnazijn kun je ook appelciderazijn gebruiken
  • Kan ook heel goed op de bbq
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 kropjes
    baby romaine het uiterste deel van het kontje afgesneden en eventueel lelijke buitenste bladeren verwijderd
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    rode wijnazijn
  • 0.5 tl
    oregano
  • 0.5 tl
    tijm
  • peper en zout

Bereiding

stap 1

Verhit een grillpan op middelhoog vuur

stap 2

Snijd de kropjes baby romaine in de lengte doormidden

stap 3

Meng de overige ingrediënten in een klein schaaltje. Besmeer de baby romaine rondom met de dressing

stap 4

Bak de baby romaine ongeveer 2 minuten per kant

stap 5

Serveer warm