Verzamelafbeelding met foto's van 5 vegan soeprecepten

5x de lekkerste vegan soep voor koude dagen

Hoewel soep natuurlijk het hele jaar door erg lekker is, is het in het najaar misschien nog wel extra lekker. Het kan ook heel goed op veel verschillende momenten van de dag gegeten worden, als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs als tussendoortje als je daar zin in hebt. Zeker als je bent natgeregend is het heerlijk om je daarna op te warmen aan een lekkere kom soep.

Het fijne van soep is ook dat je het vaak heel goed van tevoren kunt maken en alleen nog maar even hoeft op te warmen voordat je het serveert. Veel soepen zijn ook nog in te vriezen, waardoor je altijd voldoende zelfgemaakte soep in huis kunt hebben.

In dit artikel worden 5 soepgerechten uitgelicht die perfect zijn voor het najaar.

1. Heldere paddenstoelensoep met boekweit

Foto van heldere champignonsoep met boekweit

Veel recepten voor paddenstoelensoep zijn gebonden of op zijn minst romig. Dit recept voor heldere champignonsoep is zonder room, maar met heel veel groenten. Door de boekweit wordt het een lekker vullende maaltijdsoep. Zeker met een snee brood erbij heb je niets meer nodig. Vergeleken met andere soeprecepten ben je misschien wel iets langer bezig, want het duurt even voordat de boekweit gaar is

👩‍🍳Kijk hier voor het recept

2. Curry-linzensoep met kokosmelk

Foto van curry-linzensoep van Ottolenghi

Deze curry-linzensoep van Ottolenghi is perfect voor als je zin hebt in kom lekker warme soep, maar niet om naar buiten te gaan voor boodschappen. Dit recept voor rode linzensoep bevat namelijk alleen maar ingrediënten die of lang houdbaar zijn, of die je sowieso in huis wilt hebben (ui, knoflook, gember). Het is een stevige soep met lekker veel smaak die lekker romig is door de kokosmelk. 

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

3. Portugese koolsoep

Foto van Portugese koolsoep (Caldo Verde)

Met simpele ingrediënten kun je de heerlijkste soep maken. Dit recept voor Portugese koolsoep bevat boerenkool en aardappel, waardoor het een gezonde, vullende en zelfs een beetje romige soep is. Dit is een plantaardige gevulde soep geïnspireerd op het Portugese Caldo Verde. De chorizo is vervangen door gerookt paprikapoeder en knoflook, waardoor het alsnog een lekker spicy soep is.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

4. Currysoep met gnocchi en linzen

Foto van currysoep met gnocchi en rode linzen

Deze currysoep heeft wel iets weg van de curry-linzensoep met kokosmelk hierboven, maar is toch weer heel anders. De curry-linzensoep is heel romig door de kokosmelk, terwijl deze soep juist iets scherper blijft. De combinatie met gnocchi is vrij bijzonder, maar erg lekker. Het resultaat is een lekker verwarmende soep die ook nog eens snel op tafel staat.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

5. Vegan erwtensoep

Foto van een kom vegan erwtensoep met croutons van zuurdesembrood

Bij een verzameling soeprecepten voor koude dagen mag erwtensoep natuurlijk niet ontbreken. Zeker nu de dagen steeds korter en kouder worden neemt de behoefte aan lekker verwarmende en vullende soep toe. Deze plantaardige versie van erwtensoep is daar perfect voor. Dit recept houdt zoveel mogelijk de groenten aan die voor mij echt in erwtensoep horen: naast spliterwten bevat deze soep prei, wortel, aardappel en knolselderij. Daardoor wordt het op zichzelf al een complete maaltijd. serveer het met een paar sneeën geroosterd brood of croutons om het af te maken.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

Meer soep?

Bekijk hier alle soeprecepten ↗️

KokenKoken