Foto van makkelijke plantaardige kaasstengels op een serveerplank

Plantaardige "kaas"-stengels

Snack
Deze plantaardige snack is zo weinig werk dat je ze elk weekend wel wilt maken. Met maar een paar ingrediënten maak je de makkelijkste plantaardige kaasstengels helemaal zelf
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Bladerdeeghapjes zijn redelijk tijdloos, en gelukkig is het plantaardig bladerdeeg erg goed verkrijgbaar. Deze stengels met kaassmaak zijn één van de makkelijkste snacks die je met bladerdeeg kunt maken.

Deze stengels zijn heerlijk als snack, als onderdeel van een groter snack-plateau, maar smaken ook erg goed bij de soep.

Tips

  • Gebruik een pizzasnijder ↗️ om de bladerdeeg in repen te snijden
  • Varieer met de toppings. Gebruik bijvoorbeeld tijm in plaats van oregano, of maak het lekker spicy met wat chilivlokken
  • Je kunt ook kaasstengels maken van stukjes overgebleven bladerdeeg van een ander gerecht. Rol het opnieuw uit en volg het recept. De stengels worden wel minder luchtig, maar juist lekker knapperig
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.
Deze pagina bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets bestelt ontvang ik daar mogelijk een vergoeding voor. Dit houdt Plantproef in de lucht. Het kost jou niets extra.

Ingrediënten

voor 25 stengels

  • 5 plakjes
    bladerdeeg
  • amandelmelk
  • edelgist
  • oregano
  • zeezout

Bereiding

stap 1

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het even ontdooien. Niet te lang, want dan wordt het slap. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier

stap 2

Bestrijk de plakjes bladerdeeg royaal met plantaardige melk. Strooi er edelgist, oregano en zout overheen. Snijd elk plakje bladerdeeg in 5 ongeveer gelijke repen

stap 3

Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin in het midden van de oven

lees meer over