
Gebakken spruitjes met pistache en granaatappel
10min
20min
30min
Spruitjes zijn niet bij iedereen even populair, grotendeels onterecht. Je kunt met spruitjes zoveel kanten op, dat er eigenlijk bijna altijd wel een spruitjesrecept bestaat wat wel in de smaak valt.
In dit recept gebruik je maar een paar ingrediënten om een lekker en feestelijk bijgerecht te maken. De spruitjes worden eerst rustig met de snijkant naar beneden gebakken, waarna je de pistachenoten toevoegt en het geheel nog even verder roerbakt. De granaatappelpitten zijn niet alleen erg leuk voor de kleur, ze smaken ook heerlijk bij de spruitjes.
Tips
- De spruitjes kun je een dag van tevoren al schoonmaken en halveren. Bewaar ze in een goed afgesloten bak
- Heb je toevallig nog een flesje granaatappelmelasse staan? Gebruik dat dan in plaats van het granaatappelsapmengsel
Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 elolijfolie
- 400 gspruitjes schoongemaakt en gehalveerd
- 50 gpistachenoten gepeld en grof gehakt
- 75 ggranaatappelpitjes
- snufjezeezout
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan is die groot genoeg is om alle spruitjes in 1 laag te kunnen bakken. Leg de spruitjes er met de snijkant naar beneden in. Bak ze in 10 tot 15 minuten op gemiddeld vuur goudbruin. Hussel af en toe
Voeg de pistachenootjes toe en bak nog een paar minuten mee. Houd een paar nootjes apart om de spruitjes te garneren. Breng op smaak met zout
Roer tenslotte de granaatappelpitjes erdoorheen, garneer met de achtergehouden pistachenootjes en serveer
Meng eventueel wat van het ganaatappelsap met agavesiroop en wat azijn. Verdeel over de spruitjes