Foto van Ottolenghi's geroosterde knolselderij uit de oven

Ottolenghi's geroosterde knol­selderij met koriander­zaadjes

Bijgerecht
Op deze manier tover je een knolselderij om tot een feestje. Perfect voor kerst, of als je zin hebt om gewoon eens lekker uit te pakken
voorbereiden

15min

koken

3u

totaal

3u15min

Soms heb je zin om eens extra uit te pakken. Daar is dit gerecht perfect voor. In dit gerecht staat knolselderij centraal. Langzaam en in zijn geheel geroosterd transformeert de knolselderij tot iets heel speciaals. Dit recept uit SIMPEL van Ottolenghi misstaat ook zeker niet bij het kerstdiner.

Het is een heel makkelijk recept met weinig ingrediënten en ook niet veel werk, maar het kost wel even tijd. De knolselderij moet lang in de oven en elk half uur even bedruipt worden. Dit betekent dat je wel in de buurt moet blijven. Als je dan ook echt wilt uitpakken kun je deze tijd gebruiken om andere gerechten te bereiden, maar het is natuurlijk ook heerlijk om lekker te ontspannen en te merken hoe de geur zich ontwikkelt.

Tips

  • Maak de inkepingen diep genoeg. Je wilt dat de smaak goed in de knolselderij kan trekken
  • Het is normaal dat het vocht uit de knolselderij op de bodem van de ovenschaal karamelliseert en wat verbrandt.
  • Dit gerecht kost vrij veel tijd. Wil je wel graag geroosterde knolselderij, maar niet zo lang wachten? Bekijk dan eens dit recept voor geroosterde knolselderij uit de Airfryer.
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1
    knolselderij de harige delen verwijderd en goed schoongemaakt de uiteindelijke kooktijd is afhankelijk van de grootte van de knolselderij
  • 50 ml
    olijfolie met een beetje extra om te besprenkelen
  • tl
    korianderzaad grof gestampt er mogen best nog hele zaadjes tussen zitten
  • zeezout
  • 1
    citroen in partjes

Bereiding

stap 1

Verwarm de oven voor. Hetelucht: 170°C, conventioneel: 180°C

stap 2

Maak met een klein mes inkepingen in de knolselderij door deze ongeveer 20 keer te steken. Zorg ervoor dat je de inkepingen wel diep genoeg maakt, want je wilt dat de geplette korianderzaadjes hier in blijven steken. Plaats de knolselderij in een ovenschaal

stap 3

Masseer de knolselderij goed in met de olijfolie, geplette korianderzaadjes en zeezout. Geef wat extra aandacht aan de inkepingen, want het geeft veel smaak als daar wat in blijft steken

stap 4

Rooster de knolselderij voor 2,5 tot 3 uur in de oven, tot de buitenkant goudbruin is en de binnenkant zacht. Bedruip ongeveer elk half uur met het kookvocht

stap 5

Maak het af met een snuf zeezout en olijfolie. Serveer met de partjes citroen

handige producten voor dit recept
Productfoto van SIMPEL van Ottolenghi

SIMPEL - Ottolenghi