Foto van gebakken spruitjes met pistache en granaatappel

Gebakken spruitjes met pistache en granaat­appel

Bijgerecht
Met dit bijgerecht eet je spruitjes weer eens heel anders. Met pistache en granaatappel zijn deze spruitjes ook zeker geschikt voor de feestdagen
voorbereiden

10min

koken

20min

totaal

30min

Spruitjes zijn niet bij iedereen even populair, grotendeels onterecht. Je kunt met spruitjes zoveel kanten op, dat er eigenlijk bijna altijd wel een spruitjesrecept bestaat wat wel in de smaak valt.

In dit recept gebruik je maar een paar ingrediënten om een lekker en feestelijk bijgerecht te maken. De spruitjes worden eerst rustig met de snijkant naar beneden gebakken, waarna je de pistachenoten toevoegt en het geheel nog even verder roerbakt. De granaatappelpitten zijn niet alleen erg leuk voor de kleur, ze smaken ook heerlijk bij de spruitjes.

Tips

  • De spruitjes kun je een dag van tevoren al schoonmaken en halveren. Bewaar ze in een goed afgesloten bak
  • Heb je toevallig nog een flesje granaatappelmelasse staan? Gebruik dat dan in plaats van het granaatappelsapmengsel
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 el
    olijfolie
  • 400 g
    spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 50 g
    pistachenoten gepeld en grof gehakt
  • 75 g
    granaatappelpitjes
  • snufje
    zeezout

Bereiding

stap 1

Verhit de olie in een koekenpan is die groot genoeg is om alle spruitjes in 1 laag te kunnen bakken. Leg de spruitjes er met de snijkant naar beneden in. Bak ze in 10 tot 15 minuten op gemiddeld vuur goudbruin. Hussel af en toe

stap 2

Voeg de pistachenootjes toe en bak nog een paar minuten mee. Houd een paar nootjes apart om de spruitjes te garneren. Breng op smaak met zout

stap 3

Roer tenslotte de granaatappelpitjes erdoorheen, garneer met de achtergehouden pistachenootjes en serveer

stap 4

Meng eventueel wat van het ganaatappelsap met agavesiroop en wat azijn. Verdeel over de spruitjes