
Ingelegde rode kool
15min
15min
Groenten inleggen is niet alleen een goede manier om groenten langer houdbaar te maken, het is ook nog eens ontzettend lekker. Deze ingelegde rode kool met een Surinaams tintje serveer je straks overal bij. Bij salade, sticky tempeh, op een burger of bij de nasi.
Het recept voor deze ingelegde rode kool komt uit Soul Food van Jason Tjon Affo ↗️. Dit boek kwam ik een paar jaar geleden al tegen, maar toen werd ik toch wel wat afgeschrikt door de kleurtjes. Jammer, want er staan veel lekkere gerechten in!
Tips
- Wacht minimaal 2 dagen tot je de rode kool eet. De kool heeft even de tijd nodig om wat zachter te worden en de smaken op te nemen
- De kool blijft ongeveer 3 maanden goed in de koelkast
- Gebruik schoon bestek als je er iets uithaalt. Zo kun je er zo lang mogelijk van genieten
Ingrediënten
voor 1 liter
- 300 mlazijn
- 250 mlwater
- 2 elrietsuiker of kristalsuiker
- 2 tlzout
- 0.5rode kool in dunne reepjes
- 1 elzwarte peperkorrels
- 1 elkorianderzaad
- 1 tlmosterdzaad
- 7pimentkorrels
- 3 plakjesgember ongeveer 0.5 cm dik
- 1 teentjeknoflook in dunne plakjes
- 1chilipeper in de lengte doormidden verwijder de zaadjes voor een milder resultaat
Bereiding
Doe de azijn, water, suiker en zout in een kleine pan en breng het zachtjes aan de kook. Roer het door tot de suiker is opgelost
Doe de overige ingrediënten in een weckpot van 1 liter. Voeg daarna het vocht toe. Laat de pot even afkoelen voordat je hem in de koelkast zet