Foto van een ovenschaal met Portugese ovenaardappels

Portugese oven­aardappels

Bijgerecht
Geef een Portugees tintje aan je geroosterde aardappels. Met dit gerecht geef je je aardappels met minimale moeite maximale smaak
voorbereiden

10min

koken

1u30min

totaal

1u40min

Geroosterde aardappels zijn eigenlijk altijd goed en overal lekker bij. Zonder al teveel toevoegingen smaakt het al heel goed, maar soms wil je eens wat anders. Geef ze eens een Portugees tintje. Met deze Portugese aardappels uit de oven serveer je een heerlijk bijgerecht waar bijna geen voorbereiding voor nodig is. Je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen, het in de oven te zetten en 1,5 uur later is het klaar.

Erg lekker bij de Portugese rijst met witte bonen en groene kool.

Tips

  • Gebruik, als ze in het seizoen zijn, 2 verse tomaten in plaats van de tomatenblokjes
  • De aardappels zijn 1 of 2 dagen later ook nog erg lekker
  • Voeg een vegan worstje toe voor extra smaak
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 ml
    water
  • 2 el
    rode wijnazijn
  • 2 el
    gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
    ahorn- of agavesiroop
  • peper en zout
  • 1
    ui gesnipperd
  • 200 g
    tomatenblokjes
  • 800 g
    aardappelen schoongemaakt en in grove stukken gesneden kleinere stukjes zijn sneller klaar

Bereiding

stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C

stap 2

Meng het water met de azijn, gerookt paprikapoeder en de agavesiroop in een ovenschaal. Voeg de ui, tomatenblokjes en aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door

stap 3

Bak de aardappels 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Schep elk half uur om

lees meer over