5min
35min
40min
Deze rijstschotel is geïnspireerd op de Portugese keuken. Het is een heerlijk hartig gerecht, maar toch al met een kleine knipoog naar het voorjaar. Door de groene kool en bonen is deze rijst extra voedzaam. Omdat het zo makkelijk is maak ik het met enige regelmaat. Vaak als bijgerecht in plaats van "kale" rijst, maar soms op luie dagen ook gewoon zonder iets erbij.
Dit gerecht is erg geschikt om de volgende dag op te warmen. Neem eventuele restanten dus vooral mee als lunch.
Tips
voor 4 personen
Verhit de olie op middelhoog vuur in een ruime pan waar je een deksel voor hebt. Fruit de ui samen met een snuf zout tot hij begint te verkleuren. Voeg de knoflook en gerookt paprikapoeder toe en bak een minuutje mee
Draai het vuur omlaag en voeg de azijn, bonen inclusief vloeistof en kool toe en roer alles goed door elkaar. Bak alles nog een minuut door
Voeg de tomatenpuree, sojasaus en bouillon toe en roer alles door elkaar. Breng aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen
Voeg de rijst toe en laat het nog ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is. De rijst hoort nog wat vochtig te zijn. Breng op smaak met peper en zout en serveer