Foto van vegan parmezaan in een kleine glazen pot

Vegan parmezaan

Bijgerecht | Smaakgever
Plantaardige vervanger voor Parmezaanse kaas op basis van cashewnoten. Heel snel te maken en net even lekkerder dan alleen edelgist.
voorbereiden

5min

koken

totaal

5min

Het zoutige van Parmezaanse kaas is altijd erg lekker op een bord pasta of pizza. Gelukkig zijn er steeds meer plantaardige alternatieven te krijgen. Maar wist je dat het ook heel makkelijk is om zelf te maken?

Dit is een heel simpele manier om een veganistische vervanger voor Parmezaanse kaas te maken. Er staan talloze soortgelijke recepten online, allemaal net even anders. Het komt ook allemaal niet zo nauw: iets meer van het een of het ander maakt niet heel veel uit. In plaats van cashewnoten werkt dit ook prima met amandelen.

Voor dit recept heb je een hakmolen of keukenmachine nodig. Maal het steeds maar kort, bijvoorbeeld met de pulseerknop, en kijk regelmatig of het al de gewenste consistentie heeft.

Je kunt deze plantaardige vervanger voor Parmezaanse kaas nog in een afgesloten bakje of potje nog 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt dus eenvoudig meer van het recept maken, zodat je altijd een portie op voorraad hebt.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 30 g
    cashewnoten ongezouten
  • 1 el
    edelgist
  • 0.25 tl
    zeezout
  • mespuntje
    knoflookpoeder

Bereiding

stap 1

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen

stap 2

Mix of pulse een paar keer tot het een grof poeder wordt. Er mogen best nog wat kleine stukjes cashew in zitten

stap 3

Serveer het bij Italiaanse gerechten

handige producten voor dit recept
Productfoto van de Magimix CS 4200 XL keukenmachine

Keukenmachine - Food processor

lees meer over