Afbeelding met 5 foto's van plantaardige recepten met veel eiwitten

5x plantaardige recepten met veel eiwitten

Met een plantaardig voedingspatroon is het niet altijd vanzelfsprekend dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Deze eiwitrijke plantaardige recepten helpen je daarbij. Met mogelijkheden voor ontbijt, lunch en avondeten krijg je bij elke maaltijd proteïne binnen.

1. Harissasoep

Foto van een kom harissasoep

Het recept voor deze soep is gebaseerd op de Marokkaanse Harira. Hij is gevuld met linzen en kikkererwten en zit daardoor boordevol eiwitten. Er zitten ook lekker veel groenten in de soep en hij heeft door de harissa erg veel smaak. Een heerlijke soep die het hele jaar kan.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

2. Scrambled tofu

Foto van scrambled tofu

Begin je dag goed met deze scrambled tofu. Uiteraard afgeleid van de scrambled egg, maar het doet er zeker niet voor onder. Door bij je ontbijt al extra eiwitten toe te voegen heb je bij de andere maaltijden weer iets minder nodig. Scrambled tofu is een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren en naar smaak en seizoen aan kunt passen. Het is op zichzelf lekker op een snee toast, maar past ook heel goed in een plantaardig Engels ontbijt.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

3. Bruine rijst met linzen

Foto van bruine rijst met linzen

Soms heb je helemaal geen zin in een uitgebreide maaltijd en wil je gewoon iets simpels. Deze bruine rijst met linzen is een complete maaltijd, maar zonder poespas. Al maken de olijven en za'atar het toch nog een beetje bijzonder.

Het duurt wel even voordat de rijst en linzen gaar zijn, maar daarbuiten is het een heerlijk makkelijk gerecht. Vervang de groenten eventueel voor groenten die wat beter bij het seizoen passen.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

4. Linzen nacho bowl

Foto van linzen nacho bowl - vegan loaded nachos

Deze vegan loaded nachos zijn echt wel mijn favoriet van dit lijstje. Het is een heerlijke snack, maar als je er ok mee bent om chips als avondeten te eten (ik wel!) kan het ook uitstekend als hoofdgerecht.

De nachos worden "loaded" door een eenvoudige linzenbolognese, smashed avocado en een cashew-"kaas"saus. Deze combinatie is echt een feestje, terwijl je tegelijk lekker veel eiwitten op je bord hebt.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

5. Fancy Korma uit Goa

Foto van plantaardige Goa Korma

Deze plantaardige curry zit vol kikkererwten en groenten en is lekker kruidig. De groenten worden tot een saus geblend, waardoor je niet eens doorhebt dat je zoveel groenten aan het eten bent. Als je wilt kun je daardoor gemakkelijk nog wat extra groenten toevoegen.

Dit gerecht heeft een wat meer werk en tijd nodig dan de andere gerechten in deze lijst. Het is het wel waard. Je kunt het ook heel goed invriezen, waardoor je het gerecht in één keer voor meerdere dagen kunt bereiden.

👩‍🍳 Kijk hier voor het recept

Benieuwd naar alle recepten?

Bekijk alle eiwitrijke recepten ↗️. Wil je liever alle recepten bekijken? Je vindt ze hier ↗️.