
Airfryer knolselderijfriet
30min
18min
48min
Veel mensen eten graag frietjes. Zo af en toe is dat natuurlijk heerlijk, maar soms is het verstandiger om voor een gezonder alternatief te kiezen. Deze frietjes zijn niet van aardappel gemaakt, maar van knolselderij. Het is niet veel werk, maar je moet wel rekening houden met 50 minuten bereidingstijd. De voorbereidingstijd bestaat voor het grootste deel uit wachten, en de bereiding eigenlijk ook.
De knolselderij is niet de knapste groente in de winkel, maar wel heel veelzijdig én over het algemeen heel goed verkrijgbaar. Ze zijn lang houdbaar, waardoor het ideaal is om regelmatig in huis te halen. Met een knolselderij in de voorraadkast kun je deze frietjes altijd op tafel toveren. Je hebt verder weinig ingrediënten nodig voordat je de frieten van knolselderij in de airfryer roostert.
Tips
- Voor veel gerechten hoef je de airfryer niet voor te verwarmen. Voor dit recept is het wel aan te raden
- Je kunt het weken eventueel overslaan. Het resultaat is dan iets minder lekker, maar nog steeds prima
- Varieer met de kruiden. Gebruik bijvoorbeeld ook eens knoflookpoeder, koriander of edelgist om meer smaak aan de knolselderij te geven
- Wil je meer weten over de airfryer? Lees dan eens dit artikel
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1kleine knolselderij geschild en in frietjes van ca. 1 cm
- water
- 2 ellimoensap
- 1 elolijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder optioneel
Bereiding
Doe de knolselderijfrietjes in een ruime kom. Voeg het limoensap toe en voeg genoeg water toe, zodat ze net aan onderstaan. Laat 20 minuten weken
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Laat de friet uitlekken en dep droog. Meng met de olie, peper, zout en paprikapoeder
Doe de friet in de mand van de airfryer. Zorg dat je niet teveel frietjes tegelijk bakt, want dan krijg je slappe friet. Bak de frietjes 10 minuten in de airfryer. Hussel, en bak nog eens 8 minuten