Meera Sodha's Pad Thai met pindasaus

Pad thai met tofu en pindasaus

Hoofdgerecht
Pad thai is een gerecht waar je zelf zoveel mogelijk toppings die je lekker vindt aan kunt toevoegen. Neem de noedels, de saus en de tofu en varieer er verder op los.
voorbereiden

5min

koken

15min

totaal

20min

Het belangrijkste van dit gerecht is de saus. De noedels zijn ook wel noodzakelijk, maar de saus maakt dit gerecht ontzettend lekker. De groenten kun je aanpassen naar waar je trek in hebt of wat er in het seizoen is. Gecombineerd met tofu zet je met dit recept heel snel een volwaardige maaltijd op tafel.

Pad Thai bevat meestal garnalen en ei, maar in dit recept mis je dat helemaal niet. Het is geïnspireerd op een recept voor Pad Thai met broccolini uit Meera Sodha's Azië. Net als meer recepten in dat boek is dit zeker geen authentiek recept, en ook in dit geval is dat helemaal niet erg. De combinatie van de pindasaus en verse munt is iets wat ik nog niet eerder heb geproefd.

Tips

  • Voor dit recept heb je een hapjespan of een koekenpan nodig waar een deksel op past
  • Voeg de groenten toe afhankelijk van de bereidingstijd. De wortel heeft langer nodig dan de paprika, dus de wortel wordt als eerste toegevoegd. Maak je het bijvoorbeeld met broccoli, dan voeg je de roosjes pas later toe
  • Ook lekker met bosui
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

voor de saus

  • 4 el
    pindakaas met stukjes pinda
  • 1 el
    tamarindepasta
  • 2 el
    ahorn- of agavesiroop
  • 3 el
    sojasaus
  • 3 el
    limoensap

voor de noedels

  • 250 g
    platte rijstnoedels (5 mm)
  • 2 el
    olie
  • 225 g
    tofu in blokjes
  • 1 cm
    gember geschild en geraspt
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 1
    groene peper fijngehakt of rode
  • 2
    rode paprika in reepjes of een andere kleur
  • 2
    wortel in dunne plakjes
  • sesamolie
  • verse munt
  • sesamzaad
  • limoen in partjes

Bereiding

stap 1

Maak eerst de saus. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de saus samen met 4 eetlepels water door elkaar. Zet opzij

stap 2

Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Giet af, spoel om met koud water en roer er wat olie doorheen zodat het niet gaat plakken

stap 3

Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan waar je een deksel voor hebt en bak de blokjes tofu 5 minuten terwijl je ze regelmatig omschept. Voeg de knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 of 2 minuten mee tot het begint te verkleuren

stap 4

Roer de wortel erdoorheen en voeg 4 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat de wortel 5 minuten stomen. Voeg daarna de paprika en saus toe, roer door en laat weer 2 minuten met het deksel op de pan staan

stap 5

Draai het vuur laag en voeg beetje voor beetje de noedels toe. Verdeel het over de borden en garneer met sesamolie, sesamzaad en munt. Serveer met een partje limoen

handige producten voor dit recept
Productfoto van een gietijzeren braadpan van Le Creuset

Gietijzeren braadpan

Productfoto van een OXO Good Grips Dunschiller Y-model

Dunschiller Y-model

Productfoto van Meera Sodha's Azië

Azië - Meera Sodha

lees meer over