Vegan breakfast burritos uit de airfryer. Een lekker eiwitrijk ontbijt.

Breakfast burrito's uit de airfryer

Ontbijt
Begin de dag goed met deze eiwitbommetjes. Met tofu, zwarte bonen en toppings naar keuze kun je je dag bijna niet beter beginnen.
voorbereiden

10min

koken

15min

totaal

25min

Deze vegan breakfast burrito's uit de airfryer zijn een perfect begin van de dag. Met de tofu en zwarte bonen heb je meteen al je eerste portie plantaardige eiwitten binnen.

Wraps zijn natuurlijk altijd lekker, makkelijk, en geschikt voor alle momenten van de dag. Als lunch, avondeten, snack, of als ontbijt. Een burrito is een opgerolde wrap, waarbij de zijkanten naar binnen zijn gevouwen. Doordat je deze burrito afmaakt in de airfryer, wordt de buitenkant een beetje knapperig én behoudt de burrito goed zijn vorm.

Wil je nog wat extra groenten bij je ontbijt? Serveer de burrito's dan met salsa of guacemole.

Tips

  • Je kunt de burrito's invriezen. Maak ze tot de stap waar je ze bestrijkt met olie. Vries ze in in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Leg ze de avond voordat je ze wilt eten in de koelkast. Bestrijk ze de volgende ochtend met olie en doe ze ongeveer 6-8 minuten op 180°C in de airfryer. Of doe ze 30 seconden in de magnetron
  • Laat je niet verleiden om teveel vulling in de wrap te willen stoppen. Je wilt de zijkanten goed naar binnen kunnen vouwen als de wrap oprolt
  • Nog nooit een burrito gevouwen? In dit filmpje ↗️ laten ze zien hoe het moet
  • Varieer met toppings naar keuze. Maak de ingelegde rode ui een dag (of een maand, want het blijft lang goed) van tevoren
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 burrito's

  • 4
    tortilla's
  • verse spinazie
  • 200 g
    zwarte bonen ongeveer een half blik
  • 1
    geroosterde paprika uit een potje of zelfgemaakt
  • ingelegde rode ui

voor de tofu scramble

  • 1 el
    olie
  • 200 g
    tofu
  • 0.5 tl
    gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl
    kurkuma
  • 2 tl
    sojasaus
  • peper en zout

Bereiding

stap 1

Maak eerst de tofu scramble. Verhit de olie in een pan en bak de kruiden even mee tot ze beginnen te geuren. Verkruimel de tofu in de pan en roerbak een paar minuten totdat het doorgewarmd is en bruin begint te kleuren

stap 2

Vul de tortilla's met wat blaadjes spinazie, een deel van de tofu scramble en alle andere toppings. Vouw eerst eerst de zijkanten naar binnen. Vouw daarna de achterkant over de vulling heen en rol strak op. Leg de burrito met de gevouwen kant naar beneden in het mandje van de airfryer. Herhaal met de andere tortilla's

stap 3

Bak de burrito's 6-8 minuten op 180°C in de airfryer tot ze bruin beginnen te kleuren. Serveer meteen

handige producten voor dit recept