
Ingelegde rode ui
5min
10min
15min
Dit receptje is zo makkelijk en zo lekker, dat je het eigenlijk wel moet maken. Ingelegde rode ui - of gepickelde rode ui - is een ontzettend lekkere smaakgever die bij veel verschillende gerechten kan. Dit recept is de basis van de basis, als je wilt kun je het zelf nog verder op smaak brengen met bijvoorbeeld peperkorrels en kruidnagel, maar dat is helemaal niet nodig.
In Groenvoer van Tobias Camman ↗️ las ik de tip om de uien eerst even in het picklevocht te koken. Hierdoor gaat de scherpe uiensmaak er een beetje vanaf, waardoor je nog lekkerdere uitjes overhoudt. Hij heeft gelijk! Wel even laten afkoelen voordat je ze gebruikt.
Tips
- Haast? Sla dan de stap om de uitjes te koken over. Volgens VEGAN van The Happy Pear is 10 minuten weken al genoeg om ingelegde uien te krijgen, maar ze worden wel lekkerder naarmate ze langer staan
- Geen haast? Maak ze een dag van tevoren. Ze worden alleen maar lekkerder
- Bewaar de uitjes in een weckpotje in de koelkast. Zo blijven ze een paar maanden goed
Ingrediënten
voor 350 ml
- 100 mlwater
- 100 mlappelciderazijn
- 20 grietsuiker of andere zoetstof
- 1rode ui gehalveerd en in dunne plakjes of 2 kleine
Bereiding
Meng het water, de azijn en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer de ui erdoorheen en breng aan de kook
Laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de ui glazig begint te zien. Laat afkoelen voor gebruik
Bewaar in een weckpotje in de koelkast