Foto van ingelegde rode ui, uitgespreid op een bordje

Ingelegde rode ui

Smaakgever
Deze smaakgever is zo makkelijk, lekker en veelzijdig: perfect om altijd in je koelkast te hebben, want het blijft maanden goed
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Dit receptje is zo makkelijk en zo lekker, dat je het eigenlijk wel moet maken. Ingelegde rode ui - of gepickelde rode ui - is een ontzettend lekkere smaakgever die bij veel verschillende gerechten kan. Dit recept is de basis van de basis, als je wilt kun je het zelf nog verder op smaak brengen met bijvoorbeeld peperkorrels en kruidnagel, maar dat is helemaal niet nodig.

In Groenvoer van Tobias Camman ↗️ las ik de tip om de uien eerst even in het picklevocht te koken. Hierdoor gaat de scherpe uiensmaak er een beetje vanaf, waardoor je nog lekkerdere uitjes overhoudt. Hij heeft gelijk! Wel even laten afkoelen voordat je ze gebruikt.

Tips

  • Haast? Sla dan de stap om de uitjes te koken over. Volgens VEGAN van The Happy Pear is 10 minuten weken al genoeg om ingelegde uien te krijgen, maar ze worden wel lekkerder naarmate ze langer staan
  • Geen haast? Maak ze een dag van tevoren. Ze worden alleen maar lekkerder
  • Bewaar de uitjes in een weckpotje in de koelkast. Zo blijven ze een paar maanden goed
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.
Deze pagina bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets bestelt ontvang ik daar mogelijk een vergoeding voor. Dit houdt Plantproef in de lucht. Het kost jou niets extra.

Ingrediënten

voor 350 ml

  • 100 ml
    water
  • 100 ml
    appelciderazijn
  • 20 g
    rietsuiker of andere zoetstof
  • 1
    rode ui gehalveerd en in dunne plakjes of 2 kleine

Bereiding

stap 1

Meng het water, de azijn en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer de ui erdoorheen en breng aan de kook

stap 2

Laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de ui glazig begint te zien. Laat afkoelen voor gebruik

stap 3

Bewaar in een weckpotje in de koelkast

handige producten voor dit recept
Productfoto van Groenvoer van Tobias Camman

Groenvoer - Tobias Camman