Foto van salade met shoarma van kikkererwten

Kikker­erwten Shoarma Salade

Bijgerecht | Lunch | Hoofdgerecht
Een ontzettend makkelijk recept om op een gezonde manier in je shoarma-behoefte te voorzien. In plaats van met shoarmasaus met een dressing op basis van tahin.
voorbereiden

10min

koken

20min

totaal

30min

De combinatie van shoarmakruiden en knoflooksaus doen het altijd goed als comfortfood. Het is waarschijnlijk ook niet voor niets dat er genoeg keuze is aan kant-en-klare plantaardige shoarma. Die zijn alleen vaak vrij duur en ook niet per se gezond. En soms ook helemaal niet zo lekker. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die makkelijk zijn om zelf te maken. Dit recept gebruikt gekruide kikkererwten uit de oven of airfryer als vervanging voor shoarma. Vers uit de oven zijn ze heerlijk knapperig. Iets later zijn ze ook nog steeds lekker, al neemt de knapperigheid wel af. Geserveerd met een salade krijg je meteen weer een portie groente binnen.

De salade kun je volledig naar je eigen wensen inrichten. De tahin-dille dressing is er erg lekker bij, en weer eens wat anders dan knoflooksaus. Hij is ook in mum van tijd klaar. Serveer er pitabroodjes of platbrood bij om er een complete maaltijd van te maken. Of maak er een wrap van en neem het mee als lunch.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 2 personen

voor de kikkererwten

  • 2 el
    olijfolie
  • 0.5 tl
    gemalen komijnzaad
  • 0.5
    kurkuma
  • 0.25 tl
    zout
  • 1 blik
    kikkererwten afgespoeld en uitgelekt

voor de salade

  • 150 g
    gemengde sla
  • 150 g
    cherrytomaten gehalveerd
  • 0.5
    komkommer met schil in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes
  • 0.5
    rode ui in dunne plakjes

voor de dressing

  • 3 el
    tahin
  • 0.5
    citroen sap van
  • 3 el
    water ongeveer, afhankelijk van de dikte van de tahin
  • 1
    dille
  • 1 teentje
    knoflook geperst of fijngehakt
  • zeezout naar smaak

Bereiding

stap 1

Begin met de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier

stap 2

Meng de olie met de kruiden in een kom. Meng hier de kikkererwten doorheen

stap 3

Verdeel de kikkererwten op de bakplaat. Zet deze als de oven heen is in de oven en bak ze in 20 minuten knapperig

stap 4

Maak ondertussen de salade en de dressing. Meng alle ingrediënten voor de salade in een serveerschaal

stap 5

Meng eerst de tahin het met citroensap. De tahin lijkt eerst te gaan schiften; dit is normaal. Blijf roeren tot het weer een egaal papje wordt

stap 6

Roer er 2 eetlepels water doorheen en blijf opnieuw roeren tot het egaal is. Voeg meer water toe als het nog een papje is in plaats van een dressing

stap 7

Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed

stap 8

Serveer de salade met de kikkererwten en dressing

handige producten voor dit recept