
Krokante gnocchi op een stokkie (van de bbq)
15min
10min
25min
Plantaardig barbecueën hoeft niet saai te zijn. Er is met groente zoveel mogelijk! Wat wel een uitdaging kan zijn is om genoeg vulling binnen te krijgen. In dit gerechtje zorgt de gnocchi daarvoor. Geïnspireerd op een recept van De Groene Barbecue van Rukmini Iyer, die naar eigen zeggen wel vaker gnocchi grilt om het lekker knapperig te maken. Dat geldt ook voor gnocchi gegrild op de barbecue: deze krijgt een fijn krokant laagje.
Dit is zeker geen ingewikkeld gerechtje, maar let wel op de timing van de gnocchi. Je wilt niet dat deze te gaar wordt, want dan loop je het risico dat het van het stokje valt tijdens de bereiding.
Tips
- Je kunt dit gerecht heel goed van tevoren voorbereiden. Maak dan de spiesen klaar, maar bestrijk ze nog niet met de olie
- Je kunt behalve paprika ook andere ingrediënten gebruiken, zoals cherrytomaatjes
- Heb je gnocchi over? Verwerk ze in deze zomerse spicy misosoep!
Ingrediënten
voor 4 stokjes
voor de stokjes
- 200 ggnocchi
- 0.5 elgroene pesto
- 1 elolijfolie plus extra om te bestrijken
- 1rode paprika in stukjes die net zo groot zijn als de gnocchi
- zwarte peper
voor de dressing
- 2 elgroene pesto
- 1 elolijfolie
- 2 elcitroensap
- peper en zout
Bereiding
Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten in gezouten water. Giet ze meteen af als ze boven komen drijven en spoel af met koud water. Laat uitlekken
Meng de pesto met de olijfolie in een grote kom. Voeg de paprika en gnocchi toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en rijg alles op barbecuespiesen
Bestrijk de spiesen vlak voordat je ze gaat barbecueën met wat olie. Bak ze op een hete barbecue tot de gnocchi krokant is en de spiesen mooie grillstrepen krijgen. Keer regelmatig om
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef of er meer pesto of citroen nodig is. Breng op smaak met peper en zout
Serveer de gnocchi-paprikaspiesen met de dressing