Foto van vegan bbq spiezen met gnocchi en paprika op een bord met pesto-dressing

Krokante gnocchi op een stokkie (van de bbq)

Bijgerecht | Voorgerecht
Ook zonder vlees kun je genieten van een barbecue. Op deze simpele spies combineer je gnocchi met paprika. Lekker vullend door de gnocchi
voorbereiden

15min

koken

10min

totaal

25min

Plantaardig barbecueën hoeft niet saai te zijn. Er is met groente zoveel mogelijk! Wat wel een uitdaging kan zijn is om genoeg vulling binnen te krijgen. In dit gerechtje zorgt de gnocchi daarvoor. Geïnspireerd op een recept van De Groene Barbecue van Rukmini Iyer, die naar eigen zeggen wel vaker gnocchi grilt om het lekker knapperig te maken. Dat geldt ook voor gnocchi gegrild op de barbecue: deze krijgt een fijn krokant laagje.

Dit is zeker geen ingewikkeld gerechtje, maar let wel op de timing van de gnocchi. Je wilt niet dat deze te gaar wordt, want dan loop je het risico dat het van het stokje valt tijdens de bereiding.

Tips

  • Je kunt dit gerecht heel goed van tevoren voorbereiden. Maak dan de spiesen klaar, maar bestrijk ze nog niet met de olie
  • Je kunt behalve paprika ook andere ingrediënten gebruiken, zoals cherrytomaatjes
  • Heb je gnocchi over? Verwerk ze in deze zomerse spicy misosoep!
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 stokjes

voor de stokjes

  • 200 g
    gnocchi
  • 0.5 el
    groene pesto
  • 1 el
    olijfolie plus extra om te bestrijken
  • 1
    rode paprika in stukjes die net zo groot zijn als de gnocchi
  • zwarte peper

voor de dressing

  • 2 el
    groene pesto
  • 1 el
    olijfolie
  • 2 el
    citroensap
  • peper en zout

Bereiding

stap 1

Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten in gezouten water. Giet ze meteen af als ze boven komen drijven en spoel af met koud water. Laat uitlekken

stap 2

Meng de pesto met de olijfolie in een grote kom. Voeg de paprika en gnocchi toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en rijg alles op barbecuespiesen

stap 3

Bestrijk de spiesen vlak voordat je ze gaat barbecueën met wat olie. Bak ze op een hete barbecue tot de gnocchi krokant is en de spiesen mooie grillstrepen krijgen. Keer regelmatig om

stap 4

Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef of er meer pesto of citroen nodig is. Breng op smaak met peper en zout

stap 5

Serveer de gnocchi-paprikaspiesen met de dressing

handige producten voor dit recept
Productfoto van De Groene Barbecue van Rukmini Iyer

De Groene Barbecue - Rukmini Iyer