Foto van een kom prei-courgettesoep

Prei-courgettesoep

Soep | Voorgerecht
Met deze soep waan je je alvast een beetje in het voorjaar. Niet te zwaar, maar wel een beetje romig door de aardappel en plantaardige melk
voorbereiden

10min

koken

25min

totaal

35min

Soep doet het altijd goed. Het is een uitstekende manier om groenten op te maken die dreigen te verleppen - of zelfs al een beetje verlept zijn - maar ook een heel makkelijke manier om nog wat extra groenten te eten. Deze prei-courgettesoep bevat lekker veel groenten en wat aardappel voor extra vulling en romigheid.

Dit is zo'n typische soep waarbij je even een uitje en wat knoflook fruit, alle groenten en het vocht toevoegt en wacht tot het gaar is. Daarna mix je het glad met de staafmixer of in de blender, en het is klaar om te serveren. Veel makkelijker wordt het niet. Eigenlijk heb je er helemaal geen recept voor nodig, want je kunt net zo makkelijk andere ingrediënten gebruiken en ook tot een lekker resultaat komen.

Toch is deze soep wel de moeite waard om te proberen. De courgette en prei gaan heel goed samen met de tijm. Terwijl de aardappel en plantaardige melk er juist voor zorgen dat de soep romig wordt, maakt het citroensap het helemaal af met een zuurtje. En citroen en tijm zijn ook al zo lekker samen.

Voor dit recept heb je een blender of staafmixer nodig.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 kommen

  • 1 el
    olie
  • 1
    ui gesnipperd
  • 1 teentje
    knoflook fijngehakt of uitgeperst
  • 1
    courgette geschild en in blokjes
  • 1
    prei in ringen van ca. 1 cm
  • 100 g
    aardappelen geschild en in blokjes
  • 3 stengel
    bleekselderij harde slierten verwijderd en in blokjes
  • 1 tl
    tijm
  • snufje
    zout
  • 850 ml
    bouillon ongeveer
  • 100 ml
    plantaardige melk
  • 0.5
    citroen sap van

Bereiding

stap 1

Verhit een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en fruit de ui en knoflook in een paar minuten tot glazig

stap 2

Voeg de courgette, prei, bleekselderij toe samen met de tijm en een snuf zout en roer alles door elkaar. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel goed gaar is

stap 3

Voeg de plantaardige melk en het citroensap toe en pureer alles glad in een blender of met de staafmixer

handige producten voor dit recept