Foto van een gietijzeren skillet met shoarma van oesterzwammen met paprika en rode ui

Snelle shoarma van oesterzwammen en paprika

Hapje | Bijgerecht | Snack
Ik blijf groot fan van gerechten die smaken als een snack, maar stiekem gewoon best gezond zijn. Deze oesterzwammenshoarma is een perfect voorbeeld
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Shoarmakruiden zijn zo lekker dat ze geschikt zijn om veel meer op smaak te brengen dan vlees. Eerder gebruikte ik het al in een salade met kikkererwten, maar ook met oesterzwammen werkt het erg goed. Zeker als je die wat langer bakt krijgen die een textuur die in ieder geval mij wel aan vlees doet denken. De paprika en rode ui zorgen voor wat extra vulling en smaak.

Het grote voordeel van shoarma op basis van oesterzwammen is natuurlijk dat het eigenlijk gewoon best gezond is. Terwijl je wel lekker aan het snacken bent. Serveer met salade en pitabrood of een wrap. Deze shoarma is erg lekker met deze salade van komkommer en cherrytomaten.

Tips

  • Je kunt het gerecht van tevoren maken, het blijft een paar dagen goed in de koelkast. Bak het voordat je het wilt even nog even op
  • Het kruidenmengsel in dit recept is heerlijk simpel. Je kunt het heel makkelijk wat extra's geven, door bijvoorbeeld wat kaneel en/of koriander toe te voegen
  • Je kunt ook andere paddenstoelen gebruiken, al vind ik de textuur van oesterzwammen hiervoor wel heel erg lekker
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 2 personen

voor de shoarma-kruiden

  • 1 tl
    gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl
    knoflookpoeder
  • 0.5 tl
    paprikapoeder
  • 0.25 tl
    kurkuma
  • 0.25 tl
    cayennepeper
  • 0.25 tl
    zout

voor de oesterzwammen

  • 1 el
    olie
  • 150 g
    oesterzwammen in reepjes gescheurd
  • 1
    rode paprika in kleine blokjes
  • 1
    kleine rode ui gehalveerd en in ringetjes gesneden

Bereiding

stap 1

Doe alle kruiden in een kommetje en meng door elkaar

stap 2

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen, paprika en rode ui toe, samen met een snuf zout. Bak een paar minuten door

stap 3

Roer de kruiden door de groenten en bak nog een paar minuten mee

handige producten voor dit recept
Productfoto van een gietijzeren braadpan van Le Creuset

Gietijzeren braadpan