
Tabbouleh met linzen en cherrytomaatjes
10min
10min
Tabbouleh is een heerlijke salade die veel als mezze wordt gegeten. Eigenlijk is peterselie één van de basisingrediënten, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van. Daarom gebruik ik in plaats daarvan koriander, wat in dit gerecht ook erg lekker is. Mocht je niet van koriander houden: gebruik dan peterselie.
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver ↗️. Het is zo makkelijk, lekker en voedzaam dat ik het zeker 's zomers regelmatig maak. Om het nog makkelijker te maken gebruik ik vaak linzen uit blik in plaats van ze zelf te koken. Dit gerecht heeft lekker veel smaak door de kruiden, gebruik dus zeker genoeg.
Ingrediënten
voor 4 personen als bijgerecht, 2 als lunch.
- 1 blikbruine linzen uitgelekt en afgespoeld
- 3lente-ui in dunne plakjes
- 200 gcherrytomaten gehalveerd
- bosjeverse munt blaadjes grof gehakt
- bosjeverse koriander blaadjes grof gehakt of peterselie
- 2 elolijfolie
- citroensap naar smaak
Bereiding
Meng de linzen, lente-ui, cherrytomaatjes en kruiden in een ruime kom
Roer de olijfolie erdoorheen, en voeg net zoveel citroensap toe tot je het lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout en serveer