Niet opgerolde wrap met gebakken tofu, kiemgroenten en een spread van doperwtjes en mierikswortel

Wraps met doperwten­spread en gebakken tofu

Lunch | Tussendoortje
Deze wraps zijn heerlijk als lunch. De spread van doperwtjes en wasabi geeft het een extra kick. Lekker, gezond en plantaardig.
voorbereiden

5min

koken

10min

totaal

15min

Wraps zijn lekker. Hummus is lekker. Maar op een gegeven moment begint hummus een beetje saai te worden en wil je een keer een andere plantaardige spread. In Isa Does It ↗️ kwam ik hummus op basis van edamamebonen en wasabi tegen. Waarschijnlijk erg lekker, maar ik wilde graag proberen of het ook lekker werd met doperwten. Deze zijn veel goedkoper dan edamame boontjes en ook goed biologisch verkrijgbaar. Het idee was om de kosten nog wat meer te drukken en de wasabi te vervangen door mierikswortel, tot ik erachter kwam dat deze niet vegan is vanwege de toevoeging van weipoeder.

Doperwten gebruiken in plaats van edamame bonen was in ieder geval wel een succes. Want ook met doperwten is deze spread erg lekker, zeker in combinatie met de tofu en kiemgroenten. Afhankelijk van hoe scherp je de spread wilt kun je wat extra wasabi toevoegen.

Voor dit gerecht heb je een keukenmachine nodig.

Tips

  • Geef de spread een Japans tintje door het te maken met edamamebonen in plaats van doperwten
  • Doperwtjes ontdooien heel snel als je ze overgiet met kokend water
  • Rode radijskiemen geven het gerecht wat extra kleur
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.
Deze pagina bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets bestelt ontvang ik daar mogelijk een vergoeding voor. Dit houdt Plantproef in de lucht. Het kost jou niets extra.

Ingrediënten

voor 4 wraps

  • 1 el
    olie
  • 350 g
    tofu in blokjes van ca. 1,5 cm
  • handvol
    kiemgroenten naar keuze
  • 4
    wraps

voor de doperwtjesspread

  • 100 g
    doperwten ontdooid
  • 1 teentje
    knoflook grof gehakt
  • 0.5
    citroen sap van
  • 2 el
    water
  • 1 el
    tahin
  • 1 el
    olijfolie
  • 1 tl
    wasabi
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

stap 1

Verhit de olie in een pan. Bak de tofu rondom bruin

stap 2

Maak ondertussen de doperwtjesspread. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine en maal dit tot een gladde spread. Afhankelijk van de tahin kan het zijn dat je wat extra water nodig hebt. Breng op smaak met peper en zout

stap 3

Bereid de wraps volgens de verpakking. Beleg ze met de doperwtenspread, gebakken tofu en kiemgroenten

handige producten voor dit recept
Productfoto van de Magimix CS 4200 XL keukenmachine

Keukenmachine - Food processor