Geroosterde knolselderij uit de airfryer op een bord, gegarneerd met partjes citroen en koriander

Geroosterde knolselderij uit de airfryer

Snack | Bijgerecht
Met dit recept voor geroosterde knolselderij kun je alle kanten op. Verwerk het in een salade of eet het als friet. Bevat ook instructies voor de oven
voorbereiden

10min

koken

20min

totaal

30min

Knolselderij wordt steeds populairder. Deze knolgroente ziet er in de winkel niet per se aantrekkelijk uit met zijn bruine kleur en rare knobbels en wortels. Gelukkig wordt daar steeds vaker doorheen gekeken, en verschijnen er steeds meer ontzettend lekkere recepten waarin knolselderij verwerkt wordt.

Het is dan ook een groente waar je alle kanten mee op kunt. Door de veelzijdigheid wordt hij vaak ingezet om een burger van te maken, maar ook als gezonder alternatief voor friet. Of hij wordt, zoals in Ottolenghi's geroosterde knolselderij met korianderzaadjes in zijn geheel in de oven gegaard. Wil je wel graag geroosterde knolselderij, maar heb je geen tijd of zin om daar 3 uur op te wachten (ookal is dat recept wel een aanrader), dan is dit recept iets voor jou.

In dit recept wordt de knolselderij in stukken gesneden en geroosterd in de airfryer of oven. Je kunt ervoor kiezen om de stukken iets groter te laten en de knolselderij te verwerken in een salade, maar het is ook erg lekker om de geroosterde knolselderij als friet te eten. Het gaat goed samen met wat sriracha-mayonaise (meng hiervoor wat mayonaise met srirachasaus en een beetje citroensap).

Tips

 • Je kunt de geroosterde knolselderij een paar dagen bewaren. Verwarm ze voordat je ze serveert nog een paar minuten in de airfryer.
 • Hoe lang de knolselderij moet bakken is afhankelijk van de grootte van de stukken. Friet is in 10 tot 15 minuten klaar, terwijl je voor grotere stukken 20 tot 25 minuten kunt rekenen.
 • Doe niet teveel stukken tegelijk in de airfryer, anders krijgt het niet de kans om te roosteren.
Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken en keukenspullen? Bekijk ze op mijn productenpagina.

Ingrediënten

voor 4 personen

 • 1
  knolselderij geschild en in stukken of dikke frites gesneden
 • 1 el
  olijfolie
 • 1
  citroen sap van
 • peper en zout

Bereiding

stap 1

Verwarm de airfryer voor op 180°C. Bereid je het in de oven? Verwarm die dan voor op 190°C

stap 2

Meng de gesneden knolselderij met olijfolie en de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout

stap 3

Airfryer: Leg de stukjes in het mandje van de airfryer. Bak ongeveer 20 minuten. Schud halverwege het bakje even

stap 4

Oven: Verspreid de knolselderij op het bakpapier. Zorg ervoor dat het in één laag ligt, anders wordt het niet krokant. Bak het ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. Keer de knolselderij halverwege de baktijd om.

stap 5

Besprenkel de knolselderij voordat je het serveert met wat extra citroensap. Garneer eventueel met wat partjes citroen en wat versgehakte koriander

handige producten voor dit recept